webdesign buroVH
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Lentewandeling zondag 22 april 2018

de IJskuip

Dit jaar organiseert de vereniging Kiekeboer’n géén winterwandeling, maar een lentewandeling! Deze lentewandeling vindt plaats op zondag 22 april vanaf 13.00 uur bij Erve Kuiper/De IJskuip, Schotbroekweg 2, 7591 ND te Denekamp. We combineren deze wandeling met een leuke “happening”!

Voorafgaand aan de wandeling gaan op de boerderij van Erve Kuiper om 12.30 uur de koeien voor het eerst weer naar buiten dit jaar. Altijd leuk om te zien hoe de blije, voornamelijk Jersey-koeien, naar buiten rennen met z’n allen.

De Jersey-koe is een kleine bruine, tot donker bruine, koe die zeer eiwit- en vetrijke melk produceert. Dat is natuurlijk goed te proeven in het zelfgemaakte ijs van de naastgelegen ijssalon “De IJskuip”. De IJskuip is vorig jaar bekroond met een eerste plaats tijdens het Europees kampioenschap van de Gelato World tour in Italië.

De wandeling van ongeveer 6 kilometer gaat door een zeer gevarieerd gebied en zelfs door de kassen van kwekerij Timmerhuis (de buurman van De IJskuip), waar een klein presentje voor alle wandelaars wacht. Ook is er de mogelijkheid om onderweg te picknicken, hiertoe worden vooraf bij Erve Kuiper lekkere broodjes bij de Kiekeboer’n “stand” verkocht. Daarnaast ontvangt u onderweg nog een kleine versnapering. Wat dat is blijft nog een verrassing. Bij terugkomst kan men uitrusten op het terras onder het genot van een kopje koffie, frisdrank, bier of natuurlijk een overheerlijk ijsje.

Voor de “wielerfanaten” is er het ‘Hennie Kuiper Native’: de permanente expositie op de geboortegrond van wielerlegende Hennie Kuiper. En de kinderen? Die zullen zich goed vermaken op het springkussen, of in de grote zand-speeltuin bij Erve Kuiper.

Vereniging Kiekeboer’n is een initiatief van deelnemende agrariërs om agrarisch ondernemerschap te laten zien, proeven en beleven. De ondernemers maken de bezoekers bewust van het leven én werken op het platteland. Middels deze lentewandeling willen ze u hier graag kennis mee laten maken.

U kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur en deelname aan de wandeling kost € 4,00 per persoon, kinderen t/m 11 jaar lopen gratis mee. De route is ter plaatse af te halen bij de Kiekeboer’n “stand”.

We hopen u te mogen begroeten op zondag 22 april.

Erve Kuiper |  Schotbroekweg 2 | 7591 ND DENEKAMP | Tel.nr. 06-53561626