webdesign buroVH
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Melkveebedrijf Pasman-Aalpol

 

Henk Aalpol en Joke Pasman runnen dit bedrijf samen met hulp van hun zoons Joost en Harm. Ze hebben 100 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Het bedrijf ligt in het buurtschap Usselo, aan de zuidkant van Enschede, pal tegenover de Wissinksmöl, dichtbij recreatieplas Het Rutbeek, aan de doorgaande weg van Enschede naar Haaksbergen. Vanwege de aanleg van de nieuwe N18, zijn ze begin 2014 verhuisd, slechts 800 meter van het oude bedrijf. Het oude bedrijf was ruim 200 jaar oud en had een mooi karakteristiek erf. Hoewel nu alle gebouwen nieuw zijn en aangepast aan de laatste ontwikkelingen is het geheel mooi ingepast in het Twentse landschap.

Hun passie is het melken en verzorgen van het vee. Ze fokken hun eigen vee - gesloten bedrijf - en proberen door een zorgvuldige stierkeuze en selectie een steeds duurzamere koe te fokken. Een koe die lang meegaat, met een goede productie en weinig gezondheidsproblemen. Duurzaamheid staat hoog in hun vaandel. Zonnepanelen, aardwarmte (geen aardgas), warmteterugwinning en energiezuinige machines zorgen voor zeer lage energiekosten, bijna zelfvoorzienend. Ze hebben een emissie-arme stal, met mestscheiding (biobedding) en weidegang.

boerderij-educatie-deelnemer

Wat kun je doen bij Melkveebedrijf Pasman-Aalpol

 

Iedereen die interesse heeft kan het bedrijf bezoeken. Toeristen en scholieren zijn van harte welkom, maar ook voor een familie- of buurtdag, agrarische excursie of personeelsuitje kunt u er terecht. Het nuttigen van een consumptie en/of een eenvoudige lunch behoort tot de mogelijkheden. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Het tarief hangt af van de groepsgrootte en eventuele bijzonderheden.

Jaarlijkse hoogtepunten op het bedrijf zijn de maisoogst in het najaar en de koeien die naar buiten gaan in het voorjaar.

Wilt u weten hoe het er precies aan toegaat, dan kunt u een 'workshop melken' volgen (max. 2 personen). U bent welkom om 18.00 uur, gaat in bedrijfskleding mee de stal in en loopt mee met het melken en voeren. U krijgt de nodige uitleg over het dagelijks werk en wat er verder komt kijken bij het runnen van een melkveebedrijf. Afsluiting rond 20.00 uur met koffie of thee en krentewegge. Kosten 15 € per persoon.

Waar vind je Melkveebedrijf Pasman-Aalpol?

 

Familie Aalpol-Pasman
Haaksbergerstraat 1006
7548 PC   ENSCHEDE
Tel: 06-13793855
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:
Op vrijdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur, € 2,50 per persoon.
Op afspraak voor een groepsbezoek of workshop melken.

 

   

Arrangementen

 

 

Bekijk en boek nu