webdesign buroVH
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Melkveebedrijf Paskamp-Groeneveld

 

Momenteel runt de 5e generatie het boerenbedrijf aan de Meijerinkveldkampweg in Ambt Delden. In 1950 was het een gemengd bedrijf(je) met ongeveer 7 ha. grond, 8 melkkoeien, fokvarkens en kippen. Vanaf de jaren '60 en '70 kwamen de ontwikkelingsjaren waarin de koeien en de fokvarkens uitgebreid werden en de kippen afgestoten zijn. In 1978 is er een ligboxenstal gebouwd voor 55 koeien en in 1990 werden de fokvarkens verruild voor vleesvarkens. In 2007 kwam de huidige opvolger in beeld en is het bedrijf verder uitgebreid tot 85 melkkoeien (quotum van 550.000kg melk),  jongvee en 47 ha. grond.

boerderij-educatie

Pasman Groeneveld-2 verkleint 

Wat kun je doen bij Melkveebedrijf Paskamp-Groeneveld

 

Een bezoek aan melkveehouderij Paskamp-Groeneveld is een echte beleving. Een bezoek wordt naar wens ingedeeld met onder andere een rondleiding, informatie over de koeien die op stal staan en er kan een blik geworpen worden op de hedendaagse melkveehouderij. Ontmoeten, ruiken en misschien wel even knuffelen... Gekleed in overal en laarzen togen we samen de weide in! In de ontvangstruimte kan vervolgens onder het genot van een glas melk op zijn boerenfluitjes nagenoten worden van de opgedane ervaringen.

Naast de rondleiding, is het ook mogelijk om op afspraak en bij goed weer, te genieten van een ontbijt of lunch tussen de koeien. De ontvangstruimte is daarnaast te huren voor bijv. een vergadering, het houden van lezingen en workshops.

,,We zien u graag op onze boerderij... waar u het buitenleven op de boerderij echt kunt beleven!''

 Pasman groeneveld-26 verkleint

Waar vind je Melkveebedrijf Paskamp-Groeneveld

 

Erve Pellerij
Jeroen en Anette Groeneveld
Meijerinkveldkampweg 1
7495 VB  AMBT-DELDEN
Tel: 06-48833370
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:
Woensdag en zaterdag zonder afspraak. Overige dagen graag op afspraak.

 Pasman groeneveld-65 verkleint